Cégbemutató - Somogy Rehab Kft. Siófok


A SOMOGY REHAB Kft. 1999 június 15.-én
azzal a céllal alakult, hogy a Somogy megye területén élő megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását elősegítse, és munkát biztosítson Siófokon illetve a környékbeli településeken, ahol az alábbi termékeket gyártják:

• irattartó papucs
• tokos iratrendező
• szalagos irományfedél
• naptárhát


uzem21999 október 4.-én
20 fővel nyitottuk meg Siófokon a SIÓ MAPPA üzemünket, amit egy sikeres SMMK munkahelyteremtő pályázat előzött meg, amit megnyertünk. Tevékenységünk beindítása előtt nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy megváltozott munkaképességű dolgozóink különböző fogyatékosságukhoz igazodó munkát kapjanak, ezért álló, ülő, ezen belül kéz és láb mechanizmussal működő gépekkel szereltük fel az üzemet. Ezzel tettük lehetővé dolgozóink számára a testhezálló munkavégzést.
2002 februárjában új, korszerű üzemcsarnokot avathattunk Siófokon, ahol újabb – közel - 30 főt tudunk foglalkoztatni.


uzem1A SOMOGY REHAB Kft.
termelési, kereskedelmi és szolgáltatási tevékenysége biztosítja hosszú távon a tartós munka nélkül élő és rehabilitációra szorult emberek megélhetését. A SIÓ MAPPA üzem létrehozása az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon történt, mely kedvezményesen került a SOMOGY REHAB Kft. használatába majd rekonstrukciójával biztosította a megfelelő munkakörülményeket. A SOMOGY REHAB Kft. azon túl, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók számára biztosítja a napi megélhetést, számos egyéb más szociális és mentálhigiénikus hátteret biztosít. A rokkantsággal, a megélhetési problémákkal, a kirekesztettséggel küszködő emberek számára a közösségen keresztül lehetőség nyílik a társadalomba való beilleszkedésre. Munkájuk során az értékek teremtésével maguk is érzik, hogy hasznos tagjai a társadalomnak. A közösségben való lét biztonságot, kiegyensúlyozottságot nyújt, közvetve pedig a hozzátartozókra is kihat. Ezáltal nem csak a dolgozó pszichés jólétét alapozhatjuk meg, hanem egy egész család életét változtathatjuk meg pozitív irányba. A hatékony termelést befolyásolja az üzemben kialakult barátságos, meleg légkör. A dolgozók jól együttműködő közösséget alkotnak, a privát életben is szoros kapcsolatot tartanak fent egymás között.


A Kft. vezetői 13 évre visszanyúló tapasztalattal bírnak az egész ország területén, mely hátterében jól működő, széleskörű piaci kapcsolatok állnak.
Telephelyünkön 95 megváltozott munkaképességű ember dolgozik. Dolgozóink több mint 60%-a 40 év feletti, ez az a korosztály, amely leginkább hátrányos a munkaerőpiacon.
Termékeinkkel több, mint 9 év alatt sikerült egy országos értékesítési hálózatot kialakítani. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy termékeink esztétikailag is megfeleljenek a piacon és az európai követelményeket is, kielégítsék. Termékeink különböző nagykereskedelmi csatornákon keresztül kerülnek a kiskereskedőkhöz, majd a végfelhasználókhoz.